Det är viktigt att ditt uterum eller din glasvägg passar just dig och dina behov

Inglasningsguiden

Det behöver inte vara särskilt svårt att välja. Det enda du behöver göra är att läsa och fundera över punkterna nedan. Då får du reda på vilken typ av isolerade partier som passar dig och vilka funktioner du behöver. Då får du ett bra underlag för att diskutera vidare med din närmaste återförsäljare.

 

Ska rummet användas året runt

När du planerar ditt uterum är det bra att tänka igenom hur du vill använda det. Kanske är det viktigt för dig att kunna använda uterummet året runt eller kanske du mest vill använda det på sommaren. Det är detta som avgör ifall uterummet ska vara isolerat, halv isolerat eller oisolerat.

  • Isolerat – för dig som vill ha uterummet lika varmt som resten av huset året runt.
  • Halv isolerat – för dig som inte kommer använda uterummet så mycket under de kallare månaderna men som vill ha möjlighet att värma upp det för speciella tillfällen.
  • Oisolerat – för dig som vill förlänga säsongen och få ett bra skydd mot väder och vind. Du har inte heller något behov av att värma upp rummet under de kallare årstiderna.

 

Vik- eller skjutfönster?

När du planerar ditt uterum väljer du mellan vik- och skjutväggar. Med skjutdörrar öppnar du enkelt genom att skjuta dörrarna åt sidan. Väljer du att öppna maximalt skjuter du bara dörrarna åt sidan och samlar dem bakom en av dörrarna. Fördelen är att dörrarna inte tar upp någon yta från rummet. Med vikdörrar öppnar du genom att vika dörrarna åt sidan. Det innebär att du kan öppna väggarna i uterummet maximalt genom att fästa de invikta dörrarna i intilliggande vägg. När du gör valet mellan skjut- och vikdörrar är det bra att tänka på hur du vill möblera uterummet. Är det ont om plats kan skjutdörrar vara ett bra alternativ, vill du kunna öppna maximalt kanske vikdörrar är det bästa alternativet för dig.

 

Kulör

Samtliga profiler kan leveraras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

 

Tillbehör

Våra uterum är kompletta och färdiga att användas precis som de är. För dig som vill ha ännu fler tekniska möjligheter och större flexibilitet eller som vill ge balkongen en mer personlig karaktär har vi tagit fram extra tillbehör. Klicka här för att se vilka tillbehör som finns tillgängliga.

 

Mer guidning

Windoor har återförsäljare över hela landet som gärna ger dig personlig service och råd för din inglasning. Om du vill ha inspiration erbjuder vi besök vid någon av våra utställningar runt om i Sverige, där olika inglasningar visas.