09.03.2018

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD för WinGroup, med start 1 augusti 2018. Rickard Lindqvist kommer närmast från Lindab Group, där han varit regional chef för Lindab Groups verksamhet i Central- och Östeuropa. Innan dess har Rickard haft en rad internationella uppdrag inom Spiro Group, inklusive VD och koncernchef, under en tioårsperiod. Rickard är civilekonom från Uppsala universitet.

Rickard Lindqvist efterträder Anders Knutsson, vars kontrakt med WinGroup löper ut 2018. Jag vill tacka Anders för hans värdefulla bidrag till WinGroup de senaste fyra åren. Anders kommer att lämna över till Rickard den 1 augusti och för att säkerställa en smidig övergång för kunder och anställda, kommer Anders att arbeta parallellt med Rickard under en kort period.

Vi välkomnar Rickard till WinGroup och jag önskar Anders lycka till i hans framtida strävanden.

 

Lars Lindgren

Chairman of the board, WinGroup AG
Senior Investment Manager, Nordstjernan

 

Om WinGroup

WinGroup är en europeisk koncern med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Schweiz och Turkiet. WinGroup ägs av svenska investeringsföretaget Nordstjernan och har ca 430 personer anställda. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför aluminium- och glassystem för byggsektorn, som förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera. Det gör WinGroup till en trygg, engagerad partner med kunden i fokus som du kan känna förtroende för - från idé till färdigt utförande. För mer information om WinGroup, besök www.wingroup.ch