02.03.2017

Windoor Sveriges moderbolag WinGroup förvärvar Pemalux

Windoor Sveriges moderbolag WinGroup förvärvar Pemalux

Windoor Sveriges moderbolag WinGroup AG har förvärvat Pemalux Sp. Z.o.o., en tillverkare och leverantör av glas- och aluminiumfasader med produktionsanläggning i Polen. Förvärvet kommer att stärka WinGroups produkterbjudande på den europeiska marknaden.
 
Pemalux, med en omsättning på €8.5M under 2016, är en erkänd producent och leverantör av kvalitativa inglasningssystem för byggprojekt i Skandinavien. Pemalux produktionsanläggning på 2 600 m2 ligger i Malbork i Polen, nära hamnen i Gdansk och sysselsätter 55 personer. Pemalux har ett antal etablerade leverantörer, inklusive Schüco och Sapa Building Systems med en stark tradition av hög service och leveranssäkerhet.  

Anders Knutsson, CEO WinGroup kommenterar: “Vi är väldigt glada att välkomna Pemalux till WinGroup. Att addera Pemalux erbjudande till vårt befintliga Windoor och Sunparadise produktutbud betyder att vi får ett komplett utbud av glas- och aluminiumfasader, tillgång till ett starkt och professionellt nätverk av återförsäljare i Norge och Sverige och en ny produktionsanläggning i Polen.

Edward Mathisen, grundare av Pemalux kommenterar: “Jag är väldigt nöjd att ha hittat en professionell industriell köpare till Pemalux. Jag ser stora möjligheter för tillväxt och utveckling av Pemalux inom WinGroups befintliga återförsäljarnätverk i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, UK och Österrike”.

För ytterligare information, kontakta:

Anders Knutsson +41789600888

Edward Mathisen +47 90116077


Om WinGroup
WinGroup är en europeisk koncern med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Schweiz och Turkiet. WinGroup ägs av svenska investeringsföretaget Nordstjernan och har ca 430 personer anställda. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför aluminium- och glassystem för byggsektorn, som förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera. Det gör WinGroup till en trygg, engagerad partner med kunden i fokus som du kan känna förtroende för - från idé till färdigt utförande.
 
För mer information om WinGroup, besök www.wingroup.ch