25.05.2019

Viktigt att ventilera sin inglasade balkong och uterum

Viktigt att ventilera sin inglasade balkong och uterum

Äntligen sommar, sol och dags för häng på balkonger och i uterum. En inglasad balkong eller uteplats är användbar stora delar av året. För att man ska få så stor glädje som möjligt av sin inglasade balkong eller uterum, finns det några saker man bör tänka på. Här ger John Tuneld, Produktansvarig för Balkonginglasning på Windoor Sverige några användbara tips om bland annat vikten av ventilation.


- Inglasningen gör balkong- eller uterumsfronten till en solfångare vilket innebär att det under varma sommardagar blir det väldigt varmt. Då gäller det att ventilera och gärna skjuta glasluckorna till sidan. Om du har särskiilda ventilationsluckor inbyggt i din inglasning är de utmärkta att använda, säger John Tuneld.

Vid snabbt väderomslag eller om balkongdörren stått öppen och den varma innerluften träffar det kalla ytterglaset kan kondens uppstå. Vill man då snabbt få bort kondensen, öppnas en eller flera luckor. Problem med kondens avtar med tiden, då golv, tak och väggar torkar upp. Ha tålamod! Vi kan rekommendera er att skaffa en termostatstyrd värmefläkt, som effektivt tar bort kondens och dessutom ger en behaglig miljö. Ventilation i kombination med luftcirkulation är bästa medicinen, avslutar John Tuneld.

Läs gärna våra användarinstruktioner och skötselråd för fler tips och råd.