I över 25 år har våra produkter monterats på en mängd olika fastigheter över hela Skandinavien

 Västerbotten, Jönköping

Västerbotten, Jönköping

Windoor System 100
WinRail

Västerbotten, Jönköping

Beskrivning Vätterhems fastighet på Polstjärnevägen i Jönköping byggdes på 1950-talet. När de ursprungliga balkongplattorna började vittra sönder, valde Vätterhem att ta ett helhetsgrepp och höja boendekvaliteten för sina hyresgäster. Projektet omfattar rivning av gamla balkonger och tak på en hyresfastighet från 1950-talet samt montering av nya balkonger med fundamentering, tak och inglasning.

Utfört: 2018

Fastighetsägare: Kommunalägda Vätterhem AB

Byggnadstyp: Hyreshus 4 vån från 1950-talet

Balkonginglasning: 88 inglasade balkonger med Windoor System 100 med luckor i smal ram samt 24 öppna balkonger med WinRail Style balkongräcke.

Windoor System 100   WinRail  

Vi bestämde oss för att riva de gamla balkongerna och bygga helt nya. När upphandlingen var klar var det Windoor som hade presenterat det mest intressanta och ekonomiskt förmånliga anbudet, förklarar Anna Sjölander som är projektledare på Vätterhem. System 100 kändes helt rätt eftersom vi ville ha en tätare lösning än de ramfria alternativen. Vi upplever också smalramssystemet som en stabilare konstruktion, vilket är bra för våra kunder fortsätter Anna Sjölander.

Karolina Nordholm, som är förvaltare på Vätterhem, berättar att samarbetet med Windoor har fungerat väldigt bra genom hela entreprenaden. Rivningen av de gamla balkongerna och monteringen av de nya har genomförts på ett smidigt sätt. Tidplanen har stämt och vi har inte fått några klagomål. Resultatet är snygga och välfungerande balkonger som är mycket uppskattade av våra hyresgäster.

 Brf Henriksdal, Malmö

Brf Henriksdal, Malmö

Windoor System 100

Beskrivning 2003 fick Windoor förtroendet att svara för inglasning av 412 balkonger i Brf Henriksdal i Malmö. Hur gick det, och vad tycker de inblandade nu?

Utfört: 2003

Balkonger: Balkonginglasning med Windoor System 100 (dåvarande system Alfa) på bröstning av opallamellglas och klarglas.

Arkitekt: Mernsten Arkitektkontor AB i Malmö

Byggherre: HSB Brf Henriksdal

Windoor System 100  

Det var många som av olika orsaker var emot utbyggnad av balkongerna och inglasningen. Men nu med facit i hand tror jag att alla är nöjda.

Windoors helhetslösning blev perfekt, och nu efter mer än tio år känns allt fortfarande som nytt och fräscht.

Jag personligen är mycket nöjd och vad jag hör från medlemmarna är det bara positiva tongångar.

 Trygghetsboendet Skoghall, Karlstad

Trygghetsboendet Skoghall, Karlstad

Windoor System 100

Trygghetsboendet Skoghall, Karlstad

Beskrivning Vid Vänern i Skoghall har ett nytt trygghetsboende byggts. En underbar plats med en underbar utsikt. De inglasade balkongerna från Windoor ger boendet en extra dimension. 30 hyresrätter, två och tre rum med kök. Samtliga lägenheter har inglasad balkong på cirka 10 kvadratmeter med utsikt i söder mot Vänern och småbåtshamnen.

Utfört: 2013

Balkonger: Balkonginglasning med Windoor System 100 med luckor i smal ram

Byggherre: Skanska

Fastighetsägare: Kommunalägda Hammaröbostäder AB

Windoor System 100  

Det är helt fantastiskt här. Allt är så bra. Jag kan sitta hela dagen på min inglasade balkong och se ut över båthamnen och Vänern.

Jag har sol från mitt på dagen tills den går ner på kvällen. När det är varmt kan jag öppna upp helt, och om det blåser lite snålt stänger jag till.

I påskas var jag bortrest men jag kände att jag längtade hem. Det är ett betyg så gott som något för lägenheten och den inglasade balkongen.

 Kvarteret Pelaren, Limhamn

Kvarteret Pelaren, Limhamn

Windoor System 100

Kvarteret Pelaren, Limhamn

Beskrivning De båda fastigheterna på Grönalundsgatan i Limhamn Malmö byggdes 1958 och var i behov av renovering. I första hand ville fastighetsägaren renovera fönstren i de sammanlagt 54 lägenheterna. När Windoor kom in i bilden blev det en helhetslösning där även balkongerna glasades in. Balkonginglasning med Windoor System 100 med våningshöga element med vikluckor i smal ram ovanpå bröstning av opalfärgat lamellglas. Plåtning mellan varje element.

Utfört: 2014

Balkonger: Balkonginglasning med Windoor System 100 med våningshöga element med vikluckor i smal ram ovanpå bröstning av opalfärgat lamellglas. Plåtning mellan varje element.

Balkonggavlar: Windoor Naturalbondskivor

Vägg mot balkong: Tilläggsisolering

Fönster: WinOne Fast och balkongdörr WinOne Kompakt

Byggherre: Pepparholmen Fastighet och Konsult AB

Fastighetsägare: Pepparholmen Fastighet och Konsult AB

Windoor System 100   Windoor WinOne  

När jag flyttade hit för två år sedan tänkte jag att det vore skönt med en inglasad balkong. Nu har jag fått min önskan uppfylld och tycker att det faktiskt blev bättre än vad jag drömt om. Lägenheten har fått ett extra rum. Samtidigt har jag kvar den sköna balkongkänslan tack vare att det går att öppna upp helt.

Inne i lägenheten har det också blivit skönare och tystare eftersom väggen mot balkongen har isolerats och fönstren har renoverats. Hela inglasningen, med allt arbete, gick så smidigt och snabbt. Det märktes att det var proffs som gjorde det. Och killarna var så trevliga att jag saknade dem när jobbet var klart!

Visa flera projekt

There are no results.