25.06.2017

Windoor bildar nytt gemensamt affärsområde

Christer Rapp

Windoor stärker samarbetet mellan sina marknader genom en ny struktur. Windoor Danmarks CEO Jens Sloth Nielsen axlar rollen som Chief Operating Officer (COO), för alla Windoor företag från och med den 1 juli, 2017. Windoor Sveriges CEO Christer Rapp tar samtidigt över som CEO för Windoor i Danmark, Sverige och Norge samt det övergripande ansvaret för Windoor i England.

Windoor är en del av WinGroup som har dotterbolag i Sverige, Danmark, England, Norge, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Polen och Turkiet. Med etableringen av ett Windoor affärsområde, bestående av företagen i Danmark, Sverige, Norge och England förstärks samarbetet och vi skapar synergier genom användning av bästa praxis från varje land.

- Vi har en ambitiös tillväxtstrategi  för 2020, där vi behöver växa genom förvärv och organisk tillväxt. Tillväxten ska ske genom utveckling, där vi tar det bästa från varje land och samlar det i en modell för bästa praxis som vi rullar ut på de enskilda marknaderna, säger Christer Rapp, som fram till nu har varit CEO för Windoor i Sverige och Norge.

Christer Rapp är van att arbeta över flera marknader, innan Christer började på Windoor Sverige var han global produktchef för Lindab med ansvar för 31 marknader.

- Jag ser fram emot att lära mig alla marknader. Jag är säker på att samarbetet mellan länderna kommer att göra oss starkare och mer fokuserade. Jag tror starkt på lagarbete och god kommunikation som nyckeln till framgång, säger Christer Rapp, som också är en lagspelare i hans privatliv. Här spelar han i den svenska andradivisionen i bowling och var tidigare med i landslaget.

- Jag har bowlat sedan jag var sju år gammal. Bowlingen har lärt mig värdet av lagarbete och gett mig en vinnarmentalitet som jag kan dra nytta av i mitt yrkesliv. Jag är inte rädd för konkurrens. Tvärtom, jag ser det som en förutsättning för att lyckas. Men det handlar om att fokusera på sina egna styrkor istället för att ständigt fokusera på konkurrenterna, avslutar Christer Rapp.