22.01.2020

Vi har bytt namn till Sunparadise Sverige AB

Vi har bytt namn till Sunparadise Sverige AB

Windoor är en ledande specialiserad aktör i byggsektorn med kunden i fokus. Sedan 1985 utvecklar, tillverkar och marknadsför vi balkongsystem, uterum och fasadpartier för bostadshus samt fasader, glastak, fönster och dörrar för kommersiella fastigheter. Våra produkter förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder.

 
Windoor Sverige är en del av Sunparadise med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, Polen, England, Tyskland och Turkiet. Sunparadise ägs av det svenska familjeägda investeringsföretaget Nordstjernan.

Från och med mars 2020 heter vi Sunparadise Sverige AB. I och med namnbytet kommer vi framöver att marknadsföra och sälja våra produkter i Skandinavien, under samma varumärken som i resten av Europa. Förändringen sker samtidigt i alla länder, där vi varit verksamma under varumärket Windoor. Ett gemensamt varumärke i hela Europa kommer ge oss stora fördelar inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning vilket kommer komma våra kunder till nytta.

Våra produkter kommer även fortsatt att utvecklas och tillverkas på våra egna fabriker, vilket säkerställer produkter av högsta kvalitet och snabba leveranser. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera.

Sunparadise Sverige fortsätter att vara en del av Sunparadise-familjen med dess starka företagskultur, där kundfokus och kundnöjdhet står i centrum för allt vi gör - det enda som förändras är vårt namn.
 
För ytterligare information kontakta
 
 
Christer Rapp
Market Director Scandinavia
+46 70 190 12 88
 
 


29.10.2019

Så tar du hand om din inglasade balkong

Så tar du hand om din inglasade balkong

En inglasad balkong eller uteplats är användbar stora delar av året. För att man ska få så stor glädje som möjligt av sin nya inglasade balkong eller uteplats finns det några saker man bör tänka på.

- Inglasningen är inte en utökning av vardagsrummet, utan ett kraftigt vind- och väderskydd. Vid regn och kraftigt blåst kan regnvattnet tränga in på balkongen genom mindre otätheter i skarvar och fogar till befintlig byggnad. Även vid maximal tätning i anslutningarna kan fukt i vissa fall tränga igenom både betong och klinker. Detta är normalt och balkongen bör möbleras med detta i minnet, säger John Tuneld, Produktansvarig för Balkonginglasning på Windoor Sverige.

- Vid snabbt väderomslag eller om balkongdörren stått öppen och den varma innerluften träffar det kalla ytterglaset kan kondens uppstå. Vill man då snabbt få bort kondensen, öppnas en eller flera luckor. Problem med kondens avtar med tiden, då golv, tak och väggar torkar upp. Ha tålamod! Vi kan rekommendera er att skaffa en termostatstyrd värmefläkt, som effektivt tar bort kondens och dessutom ger en behaglig miljö. Ventilation i kombination med luftcirkulation är bästa medicinen, förklarar John Tuneld.

- Det är viktigt att putsa fönsterglasen regelbundet. Använd gärna en fönsterskrapa med förlängningsskaft. Man bör inte försöka lyfta ner luckorna även om ditt system medgör det. Aluminiumprofilerna tvättas lika glaset med mjuk trasa, 3-4 gånger per år. Håll rent i spårprofilerna som luckorna rör sig i. Spårprofiler, lås och andra beslag smörjs regelbundet med silikonspray, avslutar John Tuneld.

Läs gärna våra användarinstruktioner och skötselråd

 


20.08.2019

Håll hösten och kylan ute med en inglasad balkong

Håll hösten och kylan ute med en inglasad balkong

En inglasad balkong fungerar inte bara som ett extra rum för lägenheten. Den skapar också en isolerande effekt som leder till betydande besparingar på värmekostnaden.

Vi är nog flera som inte är redo för hösten. Bladen blir gula och faller av träden - temperaturen sjunker sakta. Vi sätter på värmen inomhus, vilket ökar värmekostnaden - då kan en inglasad balkong göra skillnad.

- Om du vill minska värmeförbrukningen kan en inglasad balkong vara en bra idé. Den inglasade balkongen isolerar och skapar en barriär mellan lägenhetens varma inomhusklimat och kylan utanför. Det är en miljövänlig lösning som har en positiv effekt på energiförbrukningen och slutligen värmekostnaden, säger John Tuneld, Produktansvarig för balkonginglasning på Windoor Sverige.

Hur stora besparingarna blir, beror på hur stor del av fasaden du väljer att glasa in. En inglasad balkong täcker vanligtvis 25 procent, vilket minskar värmeförbrukningen med upp till 5 procent. Det visar siffror från National Building Research Institute (SBi).

Förutom isolering och sänkta energikostnader, förlänger en inglasad balkong också utomhussäsongen i och med att balkongen kan användas stora delar av året. Inglasningen kan stängas när temperaturen sjunker och regnet öser ner och sedan öppnas igen när solen tittar fram.

- En inglasad balkong förlänger säsongen. På hösten och vintern skyddar glaset från blåst och oväder, samtidigt som det möjliggör för dig att uppleva naturen utan att gå ut. När våren och värmen kommer, skjuter du bara glaset åt sidan och kan njuta av solen och den friska luften. En inglasad balkong reducerar även buller från trafik och andra störande ljud samtidigt som den skapar integritet och inte smutsas ner lika lätt, förklarar John Tuneld.

Se vilket av våra inglasningssystem som passar dig

 


07.06.2019

Balkonginglasning som ger trivsel och komfort

Balkonginglasning som ger trivsel och komfort

Din boendekvalitet blir väsentligt högre med en inglasad, väderskyddad balkong som stänger ute trafikbuller och föroreningar.

En inglasad balkong reducerar buller från trafik och andra störande ljud samtidigt som den skapar integritet och inte smutsas ner lika lätt som en öppen balkong. En inglasad balkong förlänger också utomhussäsongen i och med att balkongen kan användas stora delar av året. Inglasningen kan stängas när temperaturen sjunker och regnet öser ner och sedan öppnas igen när solen tittar fram.

Läs mer om fördelarna med en inglasad balkong


26.06.2019

Balkonginglasning som ökar värdet på din bostad

Balkonginglasning som ökar värdet på din bostad

Genom att investera i en balkonginglasning med marknadsledande design och kvalitativa materialval ökar värdet på din bostad.

Design, arkitektur och funktionalitet ska ge mervärde. Bor du i lägenhet gör en balkong stor skillnad - både för de som har små barn, gröna fingrar eller för att få njuta av härliga sommarkvällar. Våra flexibla, designade inglasningssystem bygger på strängpressade aluminiumprofiler och glas, där du själv väljer det system och färg som passar ditt projekt bäst - självklart uppfyller vi alla säkerhetsnormer och garantier.

Läs mer om fördelarna med en inglasad balkong


25.05.2019

Viktigt att ventilera sin inglasade balkong och uterum

Viktigt att ventilera sin inglasade balkong och uterum

Äntligen sommar, sol och dags för häng på balkonger och i uterum. En inglasad balkong eller uteplats är användbar stora delar av året. För att man ska få så stor glädje som möjligt av sin inglasade balkong eller uterum, finns det några saker man bör tänka på. Här ger John Tuneld, Produktansvarig för Balkonginglasning på Windoor Sverige några användbara tips om bland annat vikten av ventilation.


- Inglasningen gör balkong- eller uterumsfronten till en solfångare vilket innebär att det under varma sommardagar blir det väldigt varmt. Då gäller det att ventilera och gärna skjuta glasluckorna till sidan. Om du har särskiilda ventilationsluckor inbyggt i din inglasning är de utmärkta att använda, säger John Tuneld.

Vid snabbt väderomslag eller om balkongdörren stått öppen och den varma innerluften träffar det kalla ytterglaset kan kondens uppstå. Vill man då snabbt få bort kondensen, öppnas en eller flera luckor. Problem med kondens avtar med tiden, då golv, tak och väggar torkar upp. Ha tålamod! Vi kan rekommendera er att skaffa en termostatstyrd värmefläkt, som effektivt tar bort kondens och dessutom ger en behaglig miljö. Ventilation i kombination med luftcirkulation är bästa medicinen, avslutar John Tuneld.

Läs gärna våra användarinstruktioner och skötselråd för fler tips och råd.


29.05.2019

Balkonginglasning som gör skillnad för miljön

Balkonginglasning som gör skillnad för miljön

Foto: Peab

Om du vill minska din energiförbrukning är en inglasad balkong en bra idé. Den inglasade balkongen isolerar och skapar en barriär mellan lägenhetens varma inomhusklimat och kylan utanför.

Det är en miljövänlig lösning som bidrar till minskad energiförbrukning vilket gynnar både din egna plånbok och vår gemensamma miljö.

Här kan du läsa mer om fördelarna med en inglasad balkong


23.04.2019

Besök oss på Fastighet 2019 när vi kommer till din stad

Besök oss på Fastighet 2019 när vi kommer till din stad

Kom och besök oss och se hur våra produkter gör skillnad genom trivsel, energibesparing och värdeökning.

Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera.

För mer information om vilka orter vi besöker samt anmälan se här eller läs mer om fördelarna med en balkonginglasning 


07.02.2019

Windoorprojekt i Stockholm nominerat till Årets Bygge 2019

Windoorprojekt i Stockholm nominerat till Årets Bygge 2019

Foto: JM

På ett av Liljeholmskajens bästa lägen intill Årstabroarna i Stockholm har JM byggt ett av områdets mest tongivande hus med 162 lägenheter.

Det 16 våningar höga Brohuset har en lång och slank gestalt vars glasklädda fasader och balkonger spänner sig runt byggnaden. Windoor har levererat 1 500 löpmeter glasade räcken och inglasningar samt skiljeskärmar och fasta fasadglas mellan balkongerna.

För ytterligare information om projektet se Brohuset och Årets Bygge

 

 

 

 

 

 

 


03.07.2018

Windoor fortsätter renovera i Jönköping

Windoor fortsätter renovera i Jönköping

Komunala Bostadsbolaget AB Vätterhem i Jönköping skapar förutsättningar för ett attraktivt boende genom att kontinuerligt underhålla och förädla det befintliga bostadsbeståndet.

I området Österängen har Windoor tidigare renoverat och glasat in 112 balkonger på fastigheten Västerbotten 1. Nu får Windoor förnyat förtroende när balkongerna på fastigheten Vasa 1 ska bytas och glasas in. Etapp 1 innehåller 64 balkonger inglasade med Windoor System 100 samt 18 öppna balkonger med Windoor WinRail Style balkongräcke. Projektet startar i augusti 2018 och pågår under hösten.

För ytterligare information se vatterhem.se

 


14.06.2018

Många fördelar med att glasa in balkongerna

Många fördelar med att glasa in balkongerna

Brf Svärdsidan på Östbergahöjden i Stockholm passade på att även bygga ut och glasa in sina balkonger när de skulle renovera fasad, loftgångar och trappuppgångar. 

En besiktning visade att balkongerna måste åtgärdas. Varför inte samtidigt passa på att bygga ut och glasa in balkongerna?

- Den modell de valt kallas Windoor System 410 och består av ramfria glasskivor som går från golv till tak innanför ett balkongräcke av perforerad vitlackerad plåt, säger Lars Manfredsson på Windoor. Det som ofta styr valet av modell är vad som är möjligt att få bygglov för samt det geografiska läget. Här i Stockholm väljer de flesta ramfri inglasning. Norröver är det vanligare med smalram, eftersom det lämpar sig bättre i ett kallare klimat. Smalram ger en tätare inglasning som skyddar bättre mot vind och hård kyla.

Inglasade balkonger ger flera mervärden. När balkonger och fasad skyddas håller ytskikten längre - livslängden på såväl fasad som balkongplatta ökar. 

- Fördelen med en inglasning är att den ger väder-, vind- och ljudskydd. De mätningar vi gjort visar minskningar från 17 upp till 21 decibel, förklarar Lars Manfredsson.

En balkonginglasning kan även spara energi och vara ett smart alternativ ur hållbarhetssynpunkt. Studier visar på mellan 6-12 procents energibesparing beroende på husets läge samt vilket väderstreck balkongen vetter mot.

- Det blir ofta varmare i lägenheterna eftersom det ofta är den här delen av klimatskyddet som är sämst isolerad på fastigheten, avslutar Lars Manfredsson. 

Vi önskar Brf Svärdsidans boende en härlig sommar och höst på sina nya inglasade balkonger! 

Läs hela reportaget om Brf Svärdsidan i BoBättre nr1 2018

Foto: Karin Rutström, BoBättre

 

 


14.05.2018

En ny och modern stadsdel växer fram i Solna

Brf VIP-logen, Solna

I Arenastaden växer en ny modern stadsdel fram, ett helt nytt område där bostäder, kontor, shopping, kommunikationer, hotell, sport och evenemang får plats.

Området byggs i etapper av PEAB, när allt står klart finns här ca 1500 nya bostäder och kontor med ca 30 000 arbetsplatser. Utöver det finns även den nya nationalarenan, Friends Arena med plats för 50 000 sittande åskådare.

Brf VIP-logen är ett ståtligt och modernt hus granne med Mall of Scandinavia som med sina 22 våningar erbjuder 146 nya hem som passar det flesta behov och livssituationer. Alla får inglasad balkong eller terrass och vissa med både balkong och terrass. Windoor glasar in balkongerna med WinRail Canal balkongräcke med screentryckta glas samt inglasning med Windoor System 410 ramlösa luckor.

För ytterligare information och bilder se Projekt Brf VIP-logen


03.04.2018

Windoor tar sikte på kommersiella fastigheter

Windoor tar sikte på kommersiella fastigheter

Förra året förvärvade Windoor Sveriges moderbolag WinGroup AG det polska företaget Pemalux - en tillverkare och leverantör av glas- och aluminiumsystem med produktionsanläggning i Polen. 

Genom förvärvet kan vi nu erbjuda ett brett utbud av produkter till glas- och aluminiumfasader. Produkter som ökar värdet på din kommersiella fastighet och skräddarsys enligt dina specifika önskemål och behov.

- Pemalux moderna produktionsanläggning på 2 600 m2 ligger i Malbork i Polen, nära hamnen i Gdansk. Där produceras högkvalitativa produkter från kända leverantörer som Sapa Building Systems, Schüco och Aluprof som uppfyller marknadens alla krav på brandklasser, säkerhet och isolering, säger Christer Rapp, VD på Windoor Business Area.

- Vi producerar fasader, tak, entrépartier, fönster och dörrar som enkelt integreras med fastigheten. Det finns näst in till obegränsade möjligheter att skapa ett nytt utseende för en butik eller restaurang. Vi erbjuder produkter för de unika förutsättningarna som gäller för varje byggprojekt, fortsätter Christer Rapp.

- Pemalux har länge varit en etablerad och erkänd aktör i Skandinavien, företagets produkter kompletterar vårt befintliga produktutbud perfekt och vi är väldigt stolta över att företaget nu är en del av oss, avslutar Christer Rapp.

Läs mer om våra produkter för kommersiella fastigheter här

 


09.03.2018

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD

WinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VD för WinGroup, med start 1 augusti 2018. Rickard Lindqvist kommer närmast från Lindab Group, där han varit regional chef för Lindab Groups verksamhet i Central- och Östeuropa. Innan dess har Rickard haft en rad internationella uppdrag inom Spiro Group, inklusive VD och koncernchef, under en tioårsperiod. Rickard är civilekonom från Uppsala universitet.

Rickard Lindqvist efterträder Anders Knutsson, vars kontrakt med WinGroup löper ut 2018. Jag vill tacka Anders för hans värdefulla bidrag till WinGroup de senaste fyra åren. Anders kommer att lämna över till Rickard den 1 augusti och för att säkerställa en smidig övergång för kunder och anställda, kommer Anders att arbeta parallellt med Rickard under en kort period.

Vi välkomnar Rickard till WinGroup och jag önskar Anders lycka till i hans framtida strävanden.

 

Lars Lindgren

Chairman of the board, WinGroup AG
Senior Investment Manager, Nordstjernan

 

Om WinGroup

WinGroup är en europeisk koncern med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Schweiz och Turkiet. WinGroup ägs av svenska investeringsföretaget Nordstjernan och har ca 430 personer anställda. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför aluminium- och glassystem för byggsektorn, som förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera. Det gör WinGroup till en trygg, engagerad partner med kunden i fokus som du kan känna förtroende för - från idé till färdigt utförande. För mer information om WinGroup, besök www.wingroup.ch


04.01.2018

Besök oss på Fastighetsmässan 2018 i Malmö

Besök oss på Fastighetsmässan 2018 i Malmö

24-25 januari är det dags för norra Europas största fastighetsmässa i Malmö (Malmömässan). Kom och besök oss i monter M:24 och se hur våra produkter förbättrar kvaliteten på boendet, förenklar underhållet och ökar värdet på din fastighet.

Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera.

Fastighetsmässan 2018
När: 24-25 januari
Plats: Monter M:24 Malmömässan, Malmö

Fri entré, klicka här för att registrera dig!

Välkommen!


16.11.2017

Windoor Sverige koncentrerar verksamheten till Malmö och Stockholm

Windoor Sverige koncentrerar organisationen till Malmö och Stockholm

Härmed tillkännages att Windoor Sverige koncentrerar projektverksamheten till Malmö och Stockholm där kraftig tillväxt skett de senaste åren. Samtidigt inleds fackliga förhandlingar med avsikten att avveckla projekt- och fönsterverksamheten i Tranås. En del tjänster kommer att flyttas till Malmö, Mariestad eller Stockholm, men uppemot 12 tjänster i Tranås blir övertaliga. Preliminärt datum för kontorets stängning är 30 juni, 2018.

Christer Rapp, VD Windoor Sverige fortsätter: “Fönster och projekt-verksamheten i Tranås genomsyras av starkt engagemang och kundfokus. Som en ansvarstagande arbetsgivare kommer Windoor att ge den tid och stöttning som behövs för att omställningen från Windoors sida ska bli så kort och meningsfull som möjligt för de berörda”.

Åtgärden är ett led i att öka lönsamheten på Windoors projektverksamhet samt att öka fokus på produktförsäljning genom ett återförsäljarnätverk med ca 50 återförsäljare över hela Sverige. 

Anders Knutsson, CEO WinGroup säger: “Vi förväntar oss fortsatt stark tillväxt för Windoor som är en stor och viktig del av WinGroup. Vi bygger ett växande återförsäljarnätverk och en effektiv och lönsam projektverksamhet inom både nybyggnation och renovering. Genom att fokusera verksamheten kan vi arbeta med högre effektivitet och säkra balanserad, uthållig lönsamhet för Windoor”. 

Windoor kommer framöver att ha två regioner i Sverige, Norr och Syd. Region Syd som nu även inkluderar kontoret i Mariestad. De kunder som idag betjänas från Tranåskontoret kommer över tid att ges nya kontaktpersoner region Syd eller Norr. 

 

För mer information kontakta:

Christer Rapp
VD, Windoor Sverige
christer.rapp@windoor.se

 

Windoor är en del av WinGroup, en europeisk koncern med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Schweiz och Turkiet. WinGroup ägs av svenska investeringsföretaget Nordstjernan och har ca 430 personer anställda. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför aluminium- och glassystem för byggsektorn, som förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera. Det gör WinGroup till en trygg, engagerad partner med kunden i fokus som du kan känna förtroende för - från idé till färdigt utförande.

För mer information om WinGroup, besök www.wingroup.ch

 


25.06.2017

Windoor bildar nytt gemensamt affärsområde

Christer Rapp

Windoor stärker samarbetet mellan sina marknader genom en ny struktur. Windoor Danmarks CEO Jens Sloth Nielsen axlar rollen som Chief Operating Officer (COO), för alla Windoor företag från och med den 1 juli, 2017. Windoor Sveriges CEO Christer Rapp tar samtidigt över som CEO för Windoor i Danmark, Sverige och Norge samt det övergripande ansvaret för Windoor i England.

Windoor är en del av WinGroup som har dotterbolag i Sverige, Danmark, England, Norge, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Polen och Turkiet. Med etableringen av ett Windoor affärsområde, bestående av företagen i Danmark, Sverige, Norge och England förstärks samarbetet och vi skapar synergier genom användning av bästa praxis från varje land.

- Vi har en ambitiös tillväxtstrategi  för 2020, där vi behöver växa genom förvärv och organisk tillväxt. Tillväxten ska ske genom utveckling, där vi tar det bästa från varje land och samlar det i en modell för bästa praxis som vi rullar ut på de enskilda marknaderna, säger Christer Rapp, som fram till nu har varit CEO för Windoor i Sverige och Norge.

Christer Rapp är van att arbeta över flera marknader, innan Christer började på Windoor Sverige var han global produktchef för Lindab med ansvar för 31 marknader.

- Jag ser fram emot att lära mig alla marknader. Jag är säker på att samarbetet mellan länderna kommer att göra oss starkare och mer fokuserade. Jag tror starkt på lagarbete och god kommunikation som nyckeln till framgång, säger Christer Rapp, som också är en lagspelare i hans privatliv. Här spelar han i den svenska andradivisionen i bowling och var tidigare med i landslaget.

- Jag har bowlat sedan jag var sju år gammal. Bowlingen har lärt mig värdet av lagarbete och gett mig en vinnarmentalitet som jag kan dra nytta av i mitt yrkesliv. Jag är inte rädd för konkurrens. Tvärtom, jag ser det som en förutsättning för att lyckas. Men det handlar om att fokusera på sina egna styrkor istället för att ständigt fokusera på konkurrenterna, avslutar Christer Rapp.


26.06.2017

Windoor tar två projekt i expansiva Arenastaden i Solna

Windoor tar två projekt i expansiva Arenastaden i Solna

Foto: Peab

I Arenastaden växer en ny modern stadsdel fram, ett helt nytt område där bostäder, kontor, shopping, kommunikationer, hotell, sport och evenemang får plats. Området byggs i etapper och när allt står klart finns här ca 1500 nya bostäder och kontor med ca 30 000 arbetsplatser. Utöver det finns även den nya nationalarenan, Friends Arena med plats för 50 000 sittande åskådare. Peab bygger nu två hus mitt i händelsernas centrum.

Brf VIP-logen är ett modernt hus granne med Mall of Scandinavia som med sina 22 våningar erbjuder 146 nya hem som passar det flesta behov och livssituationer. Alla får balkong eller terrass och vissa med både balkong och terrass. Projektet beräknas vara klart preliminärt kvartal 3, 2018. Arkitekter är Engstrand och Speek AB. Windoor ska leverera räckessystem WinRail Canal med screentryckta glas, samt inglasning med System 410, ramfria luckor.

För ytterligare information om projektet se Brf VIP-logen

Members Club, ett ståtligt hus med 22 våningar som erbjuder 146 nya moderna hem. Välj mellan smart planerade ettor till familjevänliga fyror eller en femma med storslagen utsikt och generös terrass. Projektet beräknas vara klart preliminärt kvartal 4, 2019. Arkitekter är Engstrand och Speek AB. Windoor ska leverera räckessystem WinRail Canal med screentryckta glas, samt inglasning med System 410, ramfria luckor.

För ytterligare information om projektet se Members Club

 


15.12.2015

Windoorprojekt i Mariestad nominerat till Årets Bygge

Windoorprojekt i Mariestad nominerat till Årets Bygge

Litet och yteffektivt brukar vara mantrat för hyresrätter. Men i Mariestad har det kommunala bostadsbolaget Mariehus gått mot strömmen. Intill Vänerns strand ståtar deras flaggskepp Strandgården med 37 generösa bostäder där i stort sett alla har enorma balkonger och uterum. Nu nomineras projektet till Årets Bygge 2016. Priset delas ut av tidningen Byggindustrin och organisationen Svensk Byggtjänst.

För ytterligare information om projektet se Strandgården.


02.06.2017

Windoor Sverige har skrivit ramavtal med Peab AB

Windoor Sverige har skrivit ramavtal med Peab AB

Foto: Peter Steen

Windoor fortsätter att stärka banden med sina kunder, ytterligare ett ramavtal gällande leverans och montering av räcken och inglasningar. Denna gång ett lokalt avtal med Peab i Stockholm. Avtalet är tecknat på 2år.

- Vi är givetvis mycket glada att kunna skriva detta med Peab som i många år varit en av våra största kunder runt om i Sverige. Att vi nu får ett nära samarbete i en sådan expansiv region som Stockholm bådar gått inför framtiden, säger Lars Manfredsson, Windoor Sverige AB.

Ett av våra första projekt blir två höghus brevid Friends Arena i Solna.

Om Peab AB
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor.
Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.