16.11.2017

Windoor Sverige koncentrerar verksamheten till Malmö och Stockholm

Windoor Sverige koncentrerar organisationen till Malmö och Stockholm

Härmed tillkännages att Windoor Sverige koncentrerar projektverksamheten till Malmö och Stockholm där kraftig tillväxt skett de senaste åren. Samtidigt inleds fackliga förhandlingar med avsikten att avveckla projekt- och fönsterverksamheten i Tranås. En del tjänster kommer att flyttas till Malmö, Mariestad eller Stockholm, men uppemot 12 tjänster i Tranås blir övertaliga. Preliminärt datum för kontorets stängning är 30 juni, 2018.

Christer Rapp, VD Windoor Sverige fortsätter: “Fönster och projekt-verksamheten i Tranås genomsyras av starkt engagemang och kundfokus. Som en ansvarstagande arbetsgivare kommer Windoor att ge den tid och stöttning som behövs för att omställningen från Windoors sida ska bli så kort och meningsfull som möjligt för de berörda”.

Åtgärden är ett led i att öka lönsamheten på Windoors projektverksamhet samt att öka fokus på produktförsäljning genom ett återförsäljarnätverk med ca 50 återförsäljare över hela Sverige. 

Anders Knutsson, CEO WinGroup säger: “Vi förväntar oss fortsatt stark tillväxt för Windoor som är en stor och viktig del av WinGroup. Vi bygger ett växande återförsäljarnätverk och en effektiv och lönsam projektverksamhet inom både nybyggnation och renovering. Genom att fokusera verksamheten kan vi arbeta med högre effektivitet och säkra balanserad, uthållig lönsamhet för Windoor”. 

Windoor kommer framöver att ha två regioner i Sverige, Norr och Syd. Region Syd som nu även inkluderar kontoret i Mariestad. De kunder som idag betjänas från Tranåskontoret kommer över tid att ges nya kontaktpersoner region Syd eller Norr. 

 

För mer information kontakta:

Christer Rapp
VD, Windoor Sverige
christer.rapp@windoor.se

 

Windoor är en del av WinGroup, en europeisk koncern med huvudkontor i Schweiz samt dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Schweiz och Turkiet. WinGroup ägs av svenska investeringsföretaget Nordstjernan och har ca 430 personer anställda. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför aluminium- och glassystem för byggsektorn, som förbättrar kvaliteten på boendet och ökar värdet på fastigheten för våra kunder. Med marknadsledande design, kvalitativa materialval och innovativa lösningar är våra produkter inte bara trevliga att se på, utan också mycket hållbara och snabba att montera. Det gör WinGroup till en trygg, engagerad partner med kunden i fokus som du kan känna förtroende för - från idé till färdigt utförande.

För mer information om WinGroup, besök www.wingroup.ch