Kvarteret Pelaren, Limhamn

BeskrivningDe båda fastigheterna på Grönalundsgatan i Limhamn Malmö byggdes 1958 och var i behov av renovering. I första hand ville fastighetsägaren renovera fönstren i de sammanlagt 54 lägenheterna. När Windoor kom in i bilden blev det en helhetslösning där även balkongerna glasades in. Balkonginglasning med Windoor System 100 med våningshöga element med vikluckor i smal ram ovanpå bröstning av opalfärgat lamellglas. Plåtning mellan varje element.

Utfört: 2014

Balkonger: Balkonginglasning med Windoor System 100 med våningshöga element med vikluckor i smal ram ovanpå bröstning av opalfärgat lamellglas. Plåtning mellan varje element.

Balkonggavlar: Windoor Naturalbondskivor

Vägg mot balkong: Tilläggsisolering

Fönster: WinOne Fast och balkongdörr WinOne Kompakt

Byggherre: Pepparholmen Fastighet och Konsult AB

Fastighetsägare: Pepparholmen Fastighet och Konsult AB

Windoor System 100   Windoor WinOne  

När jag flyttade hit för två år sedan tänkte jag att det vore skönt med en inglasad balkong. Nu har jag fått min önskan uppfylld och tycker att det faktiskt blev bättre än vad jag drömt om. Lägenheten har fått ett extra rum. Samtidigt har jag kvar den sköna balkongkänslan tack vare att det går att öppna upp helt.

Inne i lägenheten har det också blivit skönare och tystare eftersom väggen mot balkongen har isolerats och fönstren har renoverats. Hela inglasningen, med allt arbete, gick så smidigt och snabbt. Det märktes att det var proffs som gjorde det. Och killarna var så trevliga att jag saknade dem när jobbet var klart!